Friday, February 12, 2010

Farfalle cu bacon, pesto si seminte de pin



In ultima vreme (ultimul an chiar) nu am mai mancat decat paste proaspete. De cand am descoperit cat de delicioase sunt si de cat de tare difera gustul (in opinia mea, bineinteles) de cele uscate, nu am mai cumparat Barilla aproape deloc. Pana cand mi-am adus aminte de reteta aceasta pe care mi-o facea mama cand eram acasa. Extrem de simplu si rapid. Fundite cu pesto si bacon imi aminteam eu.
Nu am pus mana pe telefon sa sun si sa intreb reteta exacta, asa ca am facut-o dupa cum m-am priceput. Si am nimerit-o, a iesit foarte bun!

Am folosit:

- un pachet paste farfalle
- 250gr bacon
- pesto
- parmezan
- seminte de pin



Am prajit bacon-ul si l-am scos pe servetele sa absoarba grasimea in exces.



Pastele se fierb si se toarna intr-un castron termorezistent. Se toarna pesto si se amesteca. Depinde de gustul fiecaruia cat pesto vreti sa puneti. Eu am pus cam jumatate de borcanel, sa nu iasa funditele prea uscate. Am adaugat bacon-ul.



Am presarat o cantitate generoasa de parmezan ras si am amestecat din nou. Si apoi un rand nou de parmezan deasupra. Am dat la cuptor, 180 grade, pana cand se topeste parmezanul.



Am prajit semintele de pin intr-o tigaie, cu mare grija, amestecand incontinuu sa nu se arda. Diferenta dintre seminte de pin prajite si cele arse este de cateva secunde.



Se presara semintele peste paste si se servesc!

2 Comments:

maria mihalache said...

Si eu folosesc aceste paste,imi plac tare mult dar seminte de pin nu am folosit niciodata..........o idee bune,merita testata.
Seara buna!

Poppy said...

Ooo Maria, sunt bune tare semintele... putin sarate la exterior si usor dulci cand musti din ele.. si cremoase :) Merita testat!