Midsommar (mijlocul verii suedeze, cea mai lunga zi din an) este o sarbatoare foarte indragita si respectata in Suedia, daca nu una dintre cele mai importante. Cei mai multi suedezi sarbatoresc aceasta zi (de fapt sunt cel putin doua, prima fiind ajunul) in mod traditional, in natura, cu familia sau prietenii.
Pentru cei ce vor mai multe informatii rog sa viziteze Midsummer sau/si Midsommar. Eu ma voi concentra pe partea culinara a acestui eveniment :)
Asadar ce mananca suedezii in timpul acestei sarbatori? O masa tipica de Midsommar cuprinde cartofi noi cu smantana si marar proaspat, hering marinat in, si cu, toate felurile de sosuri posibile, ceapa rosie, iarba ciorii, somon (la gratar, afumat, la cuptor, oricum ar fi ), oua, sos de mustar cu smantana si icre (caviar), chiftelute, iar ca desert, neaparat o prajitura, tort sau tarta cu capsuni si frisca. Toate aceste sunt acompaniate din belsug cu bere si snaps.
Saturday, June 27, 2009
Midsommar
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 Comments:
Post a Comment