Saturday, July 4, 2009

Hering marinat

Photobucket


Heringul la suedezi de midsommar e precum porcul nostru la Craciun. Se mananca si se mananca de toate felurile. Ah si de Craciun si de Paste tot hering marinat mananca!

Mie imi place sa spun ca pestele e porcul lor, ca raspuns la zicala noastra "Cel mai bun peste e porcul" :) Unii suedezi prefera sa marineze heringul singuri, dar de obicei acesta se cumpara gata preparat. Se gaseste in zeci si zeci de varietati si tot atatea firme producatoare.Cea mai populara este insa Abba .

Si eu am avut hering marinat pe masa: in sos de rosii, simplu cu ceapa, cu sos cremos de surimi si chili, in sos alb de icre, in mustar (o delicatesa) si in alcool cu lamaie.


Photobucket

3 Comments:

madde said...

buna,,,as vrea sa te intreb daca ai gasit aici in Suedia corespondentul amidonului de acasa,,,mai folosesc maizena din cand in cand dar vroiam sa stiu daca exista amidon si aici.tack.

Poppy said...

Nu am gasit amidon. Stiu insa ca se spune stärkelse. Eu folosesc fie Maizena, fie faina. Maizena e mai buna fiindca e mai fina si se face din faina din porumb din cate stiu eu.

Anonymous said...

Hey! I know this is kinda off topic however I'd figured I'd ask.
Would you be interested in trading links or maybe guest writing a blog article or vice-versa?
My blog goes over a lot of the same subjects as yours and I
think we could greatly benefit from each other. If you might be interested feel
free to send me an email. I look forward to hearing from you!

Fantastic blog by the way!

my site :: raspberry ketone diet