Tuesday, April 21, 2009

Pulpa de miel impanata

Photobucket

Este prima data cand fac miel si sincera sa fiu mi-a fost putin frica ca nu voi putea scapa mirosul acela specific carnii de oaie. Din fericire nu a fost nevoie, nu "duhneste" ca la noi, miroase chiar bine. Initial am fost eu foarte viteaza sa fac drob, dar sincer, n-am avut nici o posibilitate sa gasesc maruntaie de miel aici.. ca sa nu mai vorbesc de prapure.. asa ca friptura de miel mi s-a parut o idee buna.

Am folosit

1kg pulpa de miel
2 fasii de bacon (sau kaizer)
3 catei de usturoi
75g unt
condimente pentru fripturi si rozmarin

Photobucket

Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga condimentele, sare piper si usturoi maruntit. Se lasa la racit cateva minute.

Photobucket

Carnea se impaneaza cu bucatele de bacon si cubulete mici de usturoi. Practic se fac gauri in ea cu cutitul si se umplu. A mea era rotunda ca o mingiuta, dar cand am curatat-o de grasimi aproape ca s-a rupt i doua.Era tinuta la mijloc de o fasie foarte fina de carne, dar am impanat mai bine asa, am gaurit-o toata si apoi am acoperit cu partea cealalta.

Photobucket

Se pune pulpa intr-un castron mai mare si se toarna peste ea amestecul de unt cu condimente. Se lasa la marinat 2 ore, la rece.

Photobucket

Inainte de a se da la cuptor se prajeste repede pe toate partile intr-o tigaie incinsa, cat sa prinda putina culoare si o crusta fina.
Se pune pulpa in tava , se adauga peste amestecul de la marinata si se adauga in jur de 2 degete de apa.

Photobucket

Se da la cuptor, 70-80 grade celsius, pentru 1.5 ore-2 ore. Acum nu stiu ce sa spun, depinde de cuptor la cuptor, cat de groasa e bucata de carne...sfatul meu este ca trebuie verificat incontinuu. Mai ajuta si testul cu scobitoarea (eu am folosit un betigas de frigarui).

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Am servit-o cu gratin de cartofi, salata si deasupra unt cu usturoi (garlicbutter).

Photobucket

A fost o seara de inviere aproape "ca acasa", carne de miel si oua vopsite.. daca nu lipseau cozonacul si pasca era perfect!

1 Comment:

Anonymous said...

top [url=http://www.c-online-casino.co.uk/]uk casino bonus[/url] hinder the latest [url=http://www.casinolasvegass.com/]casino[/url] unshackled no set aside bonus at the best [url=http://www.baywatchcasino.com/]no lay down gratuity
[/url].