Este prima data cand fac miel si sincera sa fiu mi-a fost putin frica ca nu voi putea scapa mirosul acela specific carnii de oaie. Din fericire nu a fost nevoie, nu "duhneste" ca la noi, miroase chiar bine. Initial am fost eu foarte viteaza sa fac drob, dar sincer, n-am avut nici o posibilitate sa gasesc maruntaie de miel aici.. ca sa nu mai vorbesc de prapure.. asa ca friptura de miel mi s-a parut o idee buna.
Am folosit
1kg pulpa de miel
2 fasii de bacon (sau kaizer)
3 catei de usturoi
75g unt
condimente pentru fripturi si rozmarin
Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga condimentele, sare piper si usturoi maruntit. Se lasa la racit cateva minute.
Carnea se impaneaza cu bucatele de bacon si cubulete mici de usturoi. Practic se fac gauri in ea cu cutitul si se umplu. A mea era rotunda ca o mingiuta, dar cand am curatat-o de grasimi aproape ca s-a rupt i doua.Era tinuta la mijloc de o fasie foarte fina de carne, dar am impanat mai bine asa, am gaurit-o toata si apoi am acoperit cu partea cealalta.
Se pune pulpa intr-un castron mai mare si se toarna peste ea amestecul de unt cu condimente. Se lasa la marinat 2 ore, la rece.
Inainte de a se da la cuptor se prajeste repede pe toate partile intr-o tigaie incinsa, cat sa prinda putina culoare si o crusta fina.
Se pune pulpa in tava , se adauga peste amestecul de la marinata si se adauga in jur de 2 degete de apa.
Se da la cuptor, 70-80 grade celsius, pentru 1.5 ore-2 ore. Acum nu stiu ce sa spun, depinde de cuptor la cuptor, cat de groasa e bucata de carne...sfatul meu este ca trebuie verificat incontinuu. Mai ajuta si testul cu scobitoarea (eu am folosit un betigas de frigarui).
Am servit-o cu gratin de cartofi, salata si deasupra unt cu usturoi (garlicbutter).
A fost o seara de inviere aproape "ca acasa", carne de miel si oua vopsite.. daca nu lipseau cozonacul si pasca era perfect!
Tuesday, April 21, 2009
Pulpa de miel impanata
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 Comment:
top [url=http://www.c-online-casino.co.uk/]uk casino bonus[/url] hinder the latest [url=http://www.casinolasvegass.com/]casino[/url] unshackled no set aside bonus at the best [url=http://www.baywatchcasino.com/]no lay down gratuity
[/url].
Post a Comment