Tuesday, February 17, 2009

Pavlova

Photobucket

Pavlova este un desert delicat, cu blat de bezea, crema de frisca sau vanilie si fructe. Numele de Pavlova a fost ales in cinstea balerinei Ana Pavlova de origine rusa, care a sustinut un turneu in Australia si Noua Zeelanda in anul 1926.


Ca si fructe se poate folosi practic orice, dar cele mai raspandite sunt fructele de padure. Eu am avut in frigider o cutie de afine congelate.


Am folosit:

- pentru bezea: 3 albusuri (la temperatura camerei), un varf de sare , 180g zahar tos, 1 plic zahar vanilat , 1/2 lingurita otet

- crema: frisca lichida (eu am cumparat cu aroma de vanilie)

- fructe : afine.


Frisca lichida se bate cu mixerul.




Photobucket

Cu fructele am procedat in felul urmator: 1/3 din cutie le-am pastrat proaspete, iar din 2/3 am facut un sos. Intr-o oala pe foc medium se pun fructele si se adauga 2 linguri de zahar. Se tine pe foc 5-10 minute, amestecand din cand in cand, sau pana ce fructele incep sa se desfaca.

Photobucket

Photobucket


Cuptorul se preincalzeste la 150C si se reduce la 100C inainte de a introduce bezelele. Se bat ouale spuma si pe o tava tapetata cu hartie de copt se formeaza bezelele. Mie mi-au iesit 4 de circa 10 cm in diametru. Se tin in cuptor in jur de o ora, dar trebuie verificate sa ramana pe cat posibil albe, sau foarte putin galbui, in nici un caz maro.Bezelele trebui sa aibe coaja crocanta, iar la interior sa ramana moi si pufoase. Cand bezeaua este gata, se stinge focul si se lasa in cuptor cu usa deschisa sa se raceasca.



Photobucket

Photobucket

Se orneaza inainte de a se consuma.

Photobucket


1 Comment:

Anonymous said...

This site truly has all of the info I wanted about this subject
and didn't know who to ask.

Also visit my blog ... diets that work fast