Se folosesc
3 cartofi
2 ardei grasi
300g chorizo
7 oua
1 ceapa
6-7 rosii cherry
ulei de masline
100g apa calda
parmezan
Chorizo este un tip de carnat din Spania si se gaseste in sute de varietati. Eu il prefer in special pe cel afumat, ca seamana un pic cu carnatii facuti la noi.
Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu sare pentru 15-20 de minute, pana devin moi. Apoi se taie cubulete. Ceapa, ardeii si rosiile se taie marunt si se calesc in tigaie cu putin ulei de masline, la foc mediu.
Se adauga cartofii si chorizo feliat. Carnatul asta era putin cam gros, asa ca l-am taiat in 2 si unele in 4.
Se adauga oualele batute cu apa, sare si piper si se lasa sa se "prinda" omleta 8-10 minute.
Se rastoarna apoi toata tortilla intr-o tava unsa cu putin ulei. Trebuie avut grija sa nu se rupa... pe a mea bineanteles ca am rupt-o la mijloc, dar le-am potrivit (a se citi lipit) pana la urma.
Se presara parmezan ras deasupra si se da la cuptor, 180 grade, pana ce se prinde omleta deasupra si se topeste parmezanul.
Se serveste calda. Eu am facut si o salata rapida, deoarece am crezut ca va cadea greu la stomac, dar a fost surprinzator de usoara si delicioasa!
Thursday, March 26, 2009
Tortilla cu chorizo
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 Comments:
Post a Comment